Pressen

Pressemeddelelse 2023Pinseudstilling i nye rammer

 

Randbølgruppen udstiller på “Dalekilde - Det Hvide Palæ”

 

Når Randbølgruppen slår dørene op til den traditionsrige pinseudstilling, som siden 1969 har holdt til på Randbøldal Kro, bliver det i nye og eventyrlige rammer hos genboen. “Dalekilde - Det Hvide Palæ” inviterer indenfor til kunstudstillingen og samtidig kan man opleve palæet, der står helt råt med murstensvægge og minder om fordums tider.

 

“Vi er meget glade for samarbejdet med Randbølgruppen om Pinseudstillingen, som er det første event af sin art i vores rammer. Vores ønske om at Dalekilde skal danne rammer for fællesskaber, kreativitet og lokale initiativer, passer godt sammen med denne begivenhed, hvor mange gæster har tradition for at kigge forbi,” udtrykker Louise Leth Nakskov.

 

I år er Randbølgruppen repræsenteret med tre udstillere.

 

Hanne Jette Guttesen, Bindeballe henter sin inspiration til sine billeder på Færøerne. Ingen steder på Færøerne er man mere end 5 km fra havet. Det gør, at lyset deroppe er helt specielt, også selv om tågen til tider kommer rullende. Samtidig er det om sommeren lyst næsten hele døgnet, og fugten gør farverne klarere.  Alt dette inspirerer til at male.

Når Hanne Jette og hendes mand, som er færing, er deroppe, tager de mange fotos, og hun suger farver og motiver til sig, som så bliver omsat til billeder hjemme i atelieret. I den sidste tid har hun arbejdet en del med nærbilleder af detaljer på bygninger, især de gamle huse.

 

Ulla Hansen, Randbøldal byder velkommen til sit fotounivers.

Hun har altid været glad for at tage billeder og kan godt lide at fange øjeblikket, hvor historien bliver fortalt. Skæve vinkler ses på mange af hendes fotos, hvor hun forsøger at vække publikums fantasi.

Dyr og mennesker med kant er hendes foretrukne motiver, men alt, hvad hun finder interessant, får et "skud". Nogle billeder bliver redigeret, for at hun synes, at de bliver, som de skal være. Men hun fjerner aldrig noget fra selve motivet.

 

Eva Lillegaard Hansen, Randbøldal udstiller for første gang linoleumstryk. Temaet “Natten frem i lyset” bygger på en oplevelse i hendes have i sensommeren sidste år. En ven, som er ekspert i natsværmere, var på besøg og satte et lystelt op i haven nær skoven. Det trak nattens insekter til sig, og i løbet af to timer talte han 72 forskellige arter. Eva fotograferede de små insekter og lod sig inspirere til at få en del af insekterne frem i lyset i sine billeder. Mange natsværmere er utroligt smukke og fortjener at blive set - og passet på!


Louise Leth Nakskov, ”Dalekilde – Det Hvide Palæ”, binder med sine opfindsomme dekorationer og indretning udstillingen sammen og skaber en særlig stemning, der fuldender oplevelsen af palæet.

 

Udstillingen er åben hele pinsen. Læs mere om åbningstiderne på Randbølgruppens og Dalekildes hjemmesider. Der er fernisering på pinseudstillingen lørdag 27. maj kl. 14. Alle er velkomne. Gæsterne lukkes ind i mindre grupper af hensyn til pladsen. Hvis der skulle være lidt ventetid, kan man evt. købe sig en kop kaffe og kigge på de smukke omgivelser. Udstillingslokalerne er desværre ikke velegnede for gangbesværede.