Pressen

Pinseudstilling pressen

Pressemeddelelse


Randbølgruppen fejrer 1969-2019


I år er et særligt år for Randbølgruppen, som fejrer sit 50 års jubilæum, når dørene går op til årets pinseudstilling lørdag 8. juni.


Randbølgruppen er en kunstnergruppe af lokale malere, og med få undtagelser har der været udstilling i salen på Randbøldal Kro siden 1969, da gruppen udstillede for første gang. Mange besøger udstillingen hvert år og gør det til en udflugt – måske også med et besøg på Randbøldal Kro, der i år har åbent for gæster og søndag endda fra om formiddagen. En gåtur i den grønne skov i den smukke natur er også en oplagt mulighed.


Randbølgruppen har haft flere forskellige medlemmer i tidens løb, og selv om ingen af de nuværende medlemmer har været med fra starten, så har flere udstillet i 25 år eller mere. Ved årets udstilling kan man se en oversigt over udstillingerne og hvem der har været med. Kirsten Rykind Eriksen holder årets åbningstale ved ferniseringen, hvor alle er velkomne.

Helt særligt udlodder gruppens medlemmer i år hver nogle værker, som gæsterne kan være heldige at vinde.


Kent Nørby Andersen, Ødsted er årets gæsteudstiller. Han er autodidakt billedmager, og de foretrukne materialer er akrylmaling ofte på lærred og grafik udført som collografi, trykt på papir. Papiret er ikke altid blot et stykke rent hvidt papir, men kan også være gamle tryksager og lignende, som er med til at give fortællingen en helt ny vinkel. Han fortæller, at han sjældent bliver fanget af et bestemt tema eller nogle bestemte farver, hvorfor hans billeder er meget forskellige. Inspirationen finder Kent i sit humør, sin lidt livlige fantasi og i naturen. Det er kunstnerens ønske, at hans billeder rører beskueren med et smil.


Kirsten Bak Andersen, Nørup udstiller malerier, hun selv vil betegne som klatmalerier. Metoden hun har arbejdet med billederne på, er en grundlæggende collage, som giver dybden, mens en kæmpe mængde klatter ovenpå danner motiverne. Hun er stadig inspireret af naturen, som er uudtømmelig med hensyn til motiver. Her er det især træerne, der har fanget hendes interesse. Billederne lægger i høj grad op til fantasien, men tankerne hjælpes på vej i en retning.


Ulla Hansen, Randbøldal er vild med at tage fotos af dyr, og disse fotografier viser hun på pinseudstillingen i år. Hun kan godt lide at fange dem i sjove og anderledes situationer. Mennesker, synes hun også, er spændende, især når hun kan fange historien i deres ansigter. Hun forsøger at komme så tæt på som muligt, både når det gælder dyr og mennesker. Ulla søger altid en eller anden form for skæv vinkel og vil gerne have sin beskuer til at undre sig.


Når Hanne Jette Guttesen, Bindeballe, arbejder i sit værksted, er hun helt tabt for omverdenen. Hun har ikke lyst til at lægge sig fast på, om hun skal følge den naturalistiske vej eller være mere fabulerende i udtrykket. 

Alene motivvalget ligger stadig fast: naturen, lyset, havet og de små bygder på Færøerne.


Jørgen Lind, Egtved, maler luftlette og levende akvareller og pasteller, hvor landskaberne nærmest sitrer i luften. Han eksperimenterer også med akryl- og oliemaleri, både figurativt og abstrakt.

 

Eva Lillegaard Hansen, Randbøldal udstiller i år en række akrylmalerier med temaet Buketten. Det er stilleben, og hun har forsøgt at udtrykke blomsternes indbyrdes forhold, når de er bragt sammen i en buket, hvor der skal være plads til alle. Hvordan præsenterer de sig? Gives der plads til alle? Også den visne buket har hun gengivet med interesse for, at når noget visner, bliver der plads til andre facetter, som man måske ikke så, da alle var friske og nye. Der kommer et dybere lag i bukettens udtryk, hvor farverne stadig kan være smukke, selv om de er mere afdæmpede. Detaljerigdommen i disse malerier er stor.


Der er fri entré til udstillingen i hele pinsen.


2019

Årets plakat 2019 er lavet af Hanne Jette Guttesen

2018

Årets plakat 2018 er lavet af Eva Lillegaard Hansen

2017

Årets plakat 2017 er lavet af Hanne Jette Guttesen

Årets plakat er lavet af Hanne Jette Guttesen

2015

Årets plakat 2015 er lavet af Ulla Kristensen, Randbøldal

2013

Årets plakat 2013 er lavet af Kirsten Bak Andersen

Læs her om pinseudstillingen 2012:

2012

Årets plakat 2012 er lavet af Hanne Jette Guttesen

2011

Årets plakat 2011 er lavet af Sten Jensen

2010

Årets plakat 2010 er lavet af Eva Lillegaard Hansen